Sposób na szybkie śniadanko lub obiad. Kaszę, która pozostała
mi z poprzedniego dnia postanowiłam jakoś wykorzystać, a że nie za bardzo miałam
czas i ochotę na kombinowanie obiadu, to wpadł mi do głowy taki szybki pomysł. Kasza
na słodko z dżemikiem i jogurtem. Istna rozpusta.
Można do niej dodać jeszcze migdały, białą czekoladę,
bakalie, czy jogurt naturalny zastąpić owocowym, a dżem truskawkowy jakimś
innym/ powidłami śliwkowymi, a może Nutellą?
Polecam, bo opcji jest wiele, na co najdzie nas ochota, lub
co mamy akurat pod ręką.
Składniki:
- pół woreczka ugotowanej kaszy jaglanej wiejskiej (lub jęczmiennej)
- 100g jogurtu naturalnego (lub owocowego)
- 3 łyżeczki dżemu truskawkowego
dodatkowo: bakalie/pokruszone ciastka/czekolada itp.
Jeśli mamy kaszę z poprzedniego dnia, to wyciągamy ją z
lodówki i nic więcej nie musimy robić. Natomiast, gdy nie mamy takiej opcji, to
gotujemy kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Jogurt mieszamy z dżemem i polewamy nim kaszę.
I GOTOWE!!! Smacznego :)
Aaaa! Muszę się zainspirować tym "sosem" z jogurtu i dżemu, jest świetny :)
OdpowiedzUsuńWszystko inne owszem, ale kaszę zamieniam na inną:D
OdpowiedzUsuńmmm truskawkowa kołderka *-*
OdpowiedzUsuńW takiej wersji kasza jaglana bardzo mi się podoba ;-)
OdpowiedzUsuń