piątek, 14 grudnia 2012

Czekoladowe ludziki




Mleczna czekolada przerobiona na bardziej świąteczny sposób. Dodatek cynamonu i skórki pomarańczowej czyni ją małym, Bożonarodzeniowym smakołykiem :)


Składniki (na 4 grube ludziki):
  • 100g czekolady mlecznej z rodzynkami i orzechami
  • 50g czekolady mlecznej
  • 4 łyżeczki kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 1/2 łyżeczki cynamonu (lub mniej)
  • cukrowe pisaki


Czekolady połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do roztopionej masy dodać skórkę pomarańczową oraz cynamon. Wymieszać.

Czekoladę przelać do silikonowych foremek lub papilotek.

Po wystudzeniu ozdobić pisakami.


SMACZNEGO :) 

1 komentarz:

  1. Jakie słodkie:) Wprost do schrupania:) Świetny pomysł na czekoladki:)

    OdpowiedzUsuń